Najčítanejšie Recepty 

Grilovacia sezóna sa práve začína

Čaro grilovania má priaznivcov najmä v mladšej generácii a v rodinách s deťmi, ktorí si radi spestria víkend. Napíšte spolu s nami príbeh príjemného víkendu, kde nič nevonia lepšie ako vôňa grilovaného mäsa.

American Smokey kuracie stehná

8 kuracích stehien (cca 700 g)

soľ, čierne korenie

½ fľaše Hellmann‘s American Smokey BBQ grilovacej omáčky

Príprava a marinovanie: 55 minút

Postup:

Kuracie paličky umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a dáme do misky. Pridáme 4 lyžice grilovacej omáčky a necháme 30 minút marinovať. Marinované kuracie paličky dáme na gril a grilujeme na nepriamom ohni do prepečenia (cca 15 – 20 minút). Servírujeme s grilovacou omáčkou.

Australian Style BBQ rebierka

800 g bravčových rebierok (z bôčika)

1 fľaša Hellmann’s Australian Sweet Roast grilovacej omáčky

soľ

potravinová fólia, alobal

Príprava a marinovanie: 90 minút

Postup:

Bravčové rebierka umyte, osušte a jemne osoľte. Poriadne potrite grilovacou omáčkout, vložte do hlbšieho pekáča a prikryte potravinovou fóliou. Nechajte v chladničke marinovať zhruba 30 minút. Rúru rozpáľte na 140 °C (teplovzdušnú na 120°C) a rebierka v nej 45 minút pečte.

Po upečení ich znovu potrite grilovacou omáčkou a krátko dopečte na rozpálenom grile z každej strany do chrumkava.  Chvíľku nechajte odpočívať a potom ich nakrájajte na jednotlivé porcie. Podávajte so zvyškom grilovacej omáčky.

Tip: 20 – 30 minút pred grilovaním alebo pečením vyberte mäso z chladničky. Pokiaľ je na rebrách vrstva mäsa vyššia ako 3 cm, pečte ich v rúre 60 minút.

Chilli-Bacon roláda z panenky

600 g bravčovej panenky

soľ

2 lyžice strúhanky

½ fľaše Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco grilovacej omáčky

125 g slaniny (cca 8 plátkov)

Príprava: 30 min

Postup:

Bravčovú panenku umyjeme a osušíme. Jemne posolíme a pomažeme 1 – 2 lyžicami grilovacej omáčky a posypeme strúhankou (udrží omáčku na mäse lepšie). Plátky slaniny položte vedľa seba, položte na ňu mäso a zrolujte do valčeka. Na strede rozpáleného grilu prudko opečieme panenku (smerom k ohňu najprv stranou, kde je slanina spojená), až bude slanina chrumkavá.  Potom ju zabalíme do alobalu a necháme dôjsť na strane grilu zhruba 10 – 15 minút.

Rozbalíme, necháme pár minút odpočívať a za pomoci ostrého noža nakrájame na plátky, ktoré podávame s grilovacou omáčkou.

Tip: Slanina udrží mäso vo vnútri šťavnaté a pridá panenke skvelú chrumkavú kôrku. So soľou opatrne v závislosti od druhu slaniny.

Brazílske bravčové  steaky

4 bravčové steaky (každý po 150 g)

½ fľaše Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco grilovacej omáčky

1 PL oleja

Čas na prípravu: 15 minút

Marinovanie: cez noc

Postup:

Steaky potrieme z oboch strán grilovacou omáčkou, položíme ich do misky, ktorú uzavrieme viečkom a necháme ich v chladničke cez noc odpočinúť.

Steaky vyberieme z chladničky, z oboch strán ich jemne potrieme olejom a grilujeme na stredne rozpálenom grile z každej strany 5 minút, až budú dobre prepečené. Podávame s grilovacou omáčkou.

Tip: 20 – 30 minút pred grilovaním vyberte mäso z chladničky a nechajte odležať. Mäso bude šťavnatejšie a jemnejšie.

 

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články