Grilovacia sezóna sa práve začína
Čaro grilovania má priaznivcov najmä v mladšej generácii a v rodinách s deťmi, ktorí si radi spestria víkend. Napíšte spolu s nami príbeh príjemného víkendu, kde nič nevonia lepšie ako vôňa grilovaného mäsa.
American Smokey kuracie stehná
8 kuracích stehien (cca 700 g)
soľ, čierne korenie
½ fľaše Hellmann‘s American Smokey BBQ grilovacej omáčky
Príprava a marinovanie: 55 minút
Postup:
Kuracie paličky umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a dáme do misky. Pridáme 4 lyžice grilovacej omáčky a necháme 30 minút marinovať. Marinované kuracie paličky dáme na gril a grilujeme na nepriamom ohni do prepečenia (cca 15 – 20 minút). Servírujeme s grilovacou omáčkou.
Australian Style BBQ rebierka
800 g bravčových rebierok (z bôčika)
1 fľaša Hellmann’s Australian Sweet Roast grilovacej omáčky
soľ
potravinová fólia, alobal
Príprava a marinovanie: 90 minút
Postup:
Bravčové rebierka umyte, osušte a jemne osoľte. Poriadne potrite grilovacou omáčkout, vložte do hlbšieho pekáča a prikryte potravinovou fóliou. Nechajte v chladničke marinovať zhruba 30 minút. Rúru rozpáľte na 140 °C (teplovzdušnú na 120°C) a rebierka v nej 45 minút pečte.
Po upečení ich znovu potrite grilovacou omáčkou a krátko dopečte na rozpálenom grile z každej strany do chrumkava. Chvíľku nechajte odpočívať a potom ich nakrájajte na jednotlivé porcie. Podávajte so zvyškom grilovacej omáčky.
Tip: 20 – 30 minút pred grilovaním alebo pečením vyberte mäso z chladničky. Pokiaľ je na rebrách vrstva mäsa vyššia ako 3 cm, pečte ich v rúre 60 minút.
Chilli-Bacon roláda z panenky
600 g bravčovej panenky
soľ
2 lyžice strúhanky
½ fľaše Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco grilovacej omáčky
125 g slaniny (cca 8 plátkov)
Príprava: 30 min
Postup:
Bravčovú panenku umyjeme a osušíme. Jemne posolíme a pomažeme 1 – 2 lyžicami grilovacej omáčky a posypeme strúhankou (udrží omáčku na mäse lepšie). Plátky slaniny položte vedľa seba, položte na ňu mäso a zrolujte do valčeka. Na strede rozpáleného grilu prudko opečieme panenku (smerom k ohňu najprv stranou, kde je slanina spojená), až bude slanina chrumkavá. Potom ju zabalíme do alobalu a necháme dôjsť na strane grilu zhruba 10 – 15 minút.
Rozbalíme, necháme pár minút odpočívať a za pomoci ostrého noža nakrájame na plátky, ktoré podávame s grilovacou omáčkou.
Tip: Slanina udrží mäso vo vnútri šťavnaté a pridá panenke skvelú chrumkavú kôrku. So soľou opatrne v závislosti od druhu slaniny.
Brazílske bravčové steaky
4 bravčové steaky (každý po 150 g)
½ fľaše Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco grilovacej omáčky
1 PL oleja
Čas na prípravu: 15 minút
Marinovanie: cez noc
Postup:
Steaky potrieme z oboch strán grilovacou omáčkou, položíme ich do misky, ktorú uzavrieme viečkom a necháme ich v chladničke cez noc odpočinúť.
Steaky vyberieme z chladničky, z oboch strán ich jemne potrieme olejom a grilujeme na stredne rozpálenom grile z každej strany 5 minút, až budú dobre prepečené. Podávame s grilovacou omáčkou.
Tip: 20 – 30 minút pred grilovaním vyberte mäso z chladničky a nechajte odležať. Mäso bude šťavnatejšie a jemnejšie.